wij zijn geopend!

Wij werken zoals altijd uitsluitend op afspraak en nemen alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. #samentegencorona

TROUWPAKKEN

” Het was een fantastische ervaring om mijn pak bij Rietbergh te kopen.
Ontspannen sfeer, mooie locatie, heel breed assortiment aan stoffen en erg vriendelijke mensen.
Wel even wat anders dan andere pakkenzaken. De adviseur dacht goed met mij mee zodat ik niet
alleen een pak kocht dat me perfect stond, maar ook binnen mijn budget bleef. “

- Elmar Evers -

Hengelo

” Wij wilden vanaf het begin iets bijzonders en unieks qua trouwkleding, en zo kwamen we bij Rietbergh uit. Vanaf het begin voelde dat goed. De mate van aandacht, gevoel voor stijl, en professionaliteit tot in de kleinste details is geweldig. Je voelt je enorm op je gemak. Zeker met de vele mogelijkheden en keuzes die je moet maken om tot je uiteindelijke pak te komen. Onze moeders waren mee en waren meteen onder de indruk.
De mate van vakmanschap en kwaliteit merk je echt. Bij de eerste fitting zat alles als gegoten, en onze moeders waren ontroerd.
Op de grote dag zelf, 8 juli 2016, ontvingen we alleen maar complimenten over onze trouwpakken.
Rutger en Daphne, dank jullie wel. Mede door jullie werk is onze trouwdag onvergetelijk geworden. “

- Daniël Krommert -

Woerden

gun jezelf het mooiste trouwpak

“In één woord Top. wat een goed gevoel voor de wensen van de klant. al vanaf de eerste afspraak tot het uiteindelijk in 1 keer perfect zittende trouwpak alles in 1 keer goed. keurig elke afspraak nagekomen en dat in een hele warme familiare omgeving. mocht iemand ooit niet weten waar je moet beginnen om ene trouwpak te vinden… start hier en zoek niet verder. zo tevreden dat in de toekomst ik voor mijn werk ook hier mijn pakken op maat laat maken. Hartelijk dank Daphne en Rutger voor een persoonlijke en professionele service.

- Beerend van Heezik -

Maarssen

” Ik heb mijn trouwpak aan laten meten bij Rietbergh en heb hier van begin tot het einde van genoten!
Echt een unieke- en persoonlijk ervaring die ik iedereen wil aanraden! “

- Ruud Booltink-

Westervoort

” Bij de winkel waar ik mijn pak oorspronkelijk had besteld voor onze bruiloft werd mijn pak op het laatst gecanceld. Dus op het allerlaatste moment moest ik nog switchen. Gelukkig achteraf, want hierdoor kwam ik bij Rietbergh uit. Ik kon meteen terecht en ze namen alle tijd voor me. Daarnaast zijn het echte vakmensen waardoor ik heel goed geholpen ben in het samenstellen van het pak. Het resultaat was erg mooi en ook nog eens op tijd binnen (slechts enkele weken) waardoor ik nog op tijd voor de bruiloft mijzelf in een prachtig pak kon laten zien. Ik kan dan Rietbergh ook van harte bij iedereen aanraden voor vakkundig advies, betrouwbare levertijd en natuurlijk mooie pakken. “

- Maarten -

Amersfoort

leverancier van een totaalpakket

” Wat een fantastisch bedrijf. Jonge fanatieke mensen met gevoel en passie voor hun vak!
Veel complimenten gekregen, een echte aanrader. “

- Johan van Lagen -

Ede

” Voor mijn trouwpak ben ik op aanraden van een vriend terecht gekomen bij Rietbergh trouwpakken. Rietbergh biedt een bijzonder groot assortiment aan stoffen en mogelijkheden aan. Daphne is erg betrokken en heeft mij zeer vakkundig begeleid door het gehele proces. Het was een fantastische beleving en ik zal in de toekomst zeker bij ze terugkomen voor een maatpak. “

- Niels Hubers -

Lent

” Voor mijn bruiloft in mei van dit jaar ben ik na wat zoekwerk op Google bij Rietbergh uitgekomen. En ik kan achteraf zeggen dat deze keuze een schot in de roos is geweest! Er is heel veel te kiezen wat betreft stoffen, er wordt geweldig meegedacht, perfect ingespeeld op de wensen van de klant en het eindresultaat was in mijn geval nog mooier dan ik had kunnen wensen. “

- Eelco Markensteyn -

Nijmegen

custom-made & volledig op maat

The Rietbergh way of wedding

Jij staat voor ons centraal. In ons pand word je warm opgevangen en geven wij oprechte, persoonlijke aandacht. Wij zijn ervan overtuigt dat je bij ons op het juiste adres bent om te slagen voor een geschikt maatpak, trouwpak of smoking. Deze punten samen zorgen ervoor dat je niet alleen naar huis gaat met jouw ideale Rietbergh suit, maar dat de sfeer, hulp en passie van ons het plaatje compleet maakt.

Klantenbeoordeling 9.9

De belevenis van onze klanten bij het ontwikkelen van hun droompak staat bij ons op één. Onze visie is dat je comfortabel en zelfverzekerd bij ons de deur uitgaat met jouw perfect suit! Deze visie wordt beloond en gewaardeerd door onze klanten. Zij geven ons een 9.9 beoordeling op basis van meer dan honderd klantenreviews op weddingblog ‘The Perfect Wedding’ en Google. Wij zijn hiermee de aanbieder met de meeste- en tevens de beste reviews in Nederland. Ben jij de volgende die we mogen helpen?

 

Speciale trouwpakken website

Speciaal voor onze trouwpakkenklanten hebben wij een aparte website gemaakt waarbij de aandacht volledig ligt op onze Rietbergh trouwpakken. Klik op de onderstaande button om naar de trouwpakkenwebsite te gaan.

Stoffenassortiment

Dankzij ons aanbod van ruim 10.000 stoffen van ’s werelds beste stoffenproducenten kunnen wij jou de meest luxueuze én exclusieve stoffen aanbieden die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn. Elk halfjaar vernieuwen wij ons aanbod met de nieuwste en meest trendy stoffen. Kom jij je laten verassen?

Levertijd

Het produceren van jouw Rietbergh maatpak, trouwpak of smoking heeft tijd nodig. Omdat wij vinden dat jij deze kwaliteit verdiend, bedraagt onze levertijd van maatpakken en smoking vier tot zes weken. Voor een trouwpak is dit acht weken. Wij raden je dus aan om  bijtijds contact met ons op te nemen. 

Totaalpakket

Hoe ideaal is het om in één keer te slagen? Om je van een gehele outfit te voorzien wat past bij jouw maatpak, trouwpak of smoking, bieden wij een compleet productassortiment aan waarbij in één keer slagen mogelijk is! Naast maatkleding verkopen wij ook maatshirts, overcoats, raincoats, dassen, bowties en zelfs schoenen van verschillende bekende merken.

Tijdnood?

Heb jij last minute een pak nodig? No stress! Wij kunnen speciaal voor jou de levertijd verkorten zodat jij toch nog op de gewenste tijd jouw pak in huis hebt! De productietijd bedraagt dan twee tot drie weken in plaats van 4 tot 6 weken. Om deze snelle service voor jou te bewerkstelligen, berekenen wij eenmalig expreskosten van €225,-.

uitgelichte trouwpakken

Trouwpak kopen?

HANDIGE TIPS & TRICKS

Stel bij Rietbergh je trouwpak helemaal zelf samen.

Waarom zou je kiezen voor een standaard trouwpak uit de winkel als het bij Rietbergh ook mogelijk is om er zelf een custom-made samen te laten stellen?  Uiteraard geheel op maat én gemaakt van de mooiste en de beste stoffen die er in de markt beschikbaar zijn.
Geen ervaring met het ontwerpen van een pak?

Don’t worry, tijdens het ontwerpproces wordt je volledig bijgestaan door onze medewerkers. 

Kies voor maatwerk i.p.v. confectie.

Echt maatwerk heeft zoveel voordelen ten opzichte van confectie- of vermaakpakken.  Confectietrouwpakken zijn kant-en-klare trouwpakken, oftewel Ready-to-wear. Dit betekend dat het pak gemaakt is op de maten van een model. Uit onze ervaring blijkt echter dat 90% van onze klanten niet binnen de standaardmaten vallen. Een confectiepak moet daarom altijd vermaakt worden, vanzelfsprekend komt dit nooit ten goede voor de pasvorm.  Verder vragen ze in de winkels vaak dezelfde of zelfs nog hogere prijzen voor confectiepakken of vermaakpakken. Maatwerk is daarom altijd een veel beter optie. 
Elk pak wordt namelijk speciaal voor u gemaakt. 

Laat je 8 weken van te voren inmeten om stress te voorkomen

Omdat een Rietbergh maatpak custom-made is zal deze altijd speciaal voor jou én op jouw maten worden geproduceerd. De levertijd van een Rietbergh maatpak  bedraagt normaliter vijf weken, maar om stress te voorkomen raden wij echter aan om je acht weken van te voren in te laten meten. Zo houdt je een extra tijdsbuffer over van drie weken. Altijd geruststellend om iets qua tijd achter de hand te houden. Tegen een meerprijs kan het trouwpak overigens binnen c.a. 3 weken worden geproduceerd.  Dus mocht je iets te laat zijn met inplannen, geen probleem. Om geen extra kosten te maken raden wij je uiteraard aan om bijtijds contact met ons op te nemen. Mocht je het toch sneller nodig hebben dan is deze extra optie uiteraard een prima uitkomst.

Maak gebruik van onze bijzondere stoffen

Rietbergh biedt ruim 10.000 hoogwaardige Italiaanse-, Franse- en Engelse stoffen aan. Daarnaast wordt onze collectie elk half jaar aangevuld met de nieuwste seizoensstoffen. Zo bieden we bij Rietbergh duizenden verschillende soorten blauw aan, maar ook verschil-lende tinten blauw, grijs, zwart, burgundy, bruin, etc. Tevens bieden we deze kleuren ook aan in verschillende texturen en designs, waaronder ruiten, krijtstrepen, birdseye motieven en nog vele andere.  Door deze verschillende designs kun je toekomstige maatpak net even iets extra’s en onderscheidends meegeven.

Entourage in Rietbergh?

Bij Rietbergh zijn we ook gespecialiseerd in het kleden van groepen. Wil je dus jezelf en je hele entourage op elkaar aan laten sluiten voor de bruiloft, dan willen wij jullie daar graag bij helpen. Anders dan bij vele van onze conculega’s bieden wij ook echt de ruimte aan om groepen op te vangen. Om jullie zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij jullie wel op voorhand het exacte aantal mensen dat ingemeten wil worden door te geven. Wij kunnen ons dan goed voorbereiden op jullie komst, waardoor we de afspraak zo efficient mogelijk kunnen laten verlopen. 

Persoonlijk stylingadvies by Rietbergh

Bij Rietbergh vinden we het belangrijk om onze klanten een eerlijk- en persoonlijk stylingadvies te geven dat is afgestemd aan de fysieke- en karakteristieke eigen-schappen van de klant. Veel winkels hebben voorraad en die moeten ze kwijt, hierdoor zijn ze vaak geneigd om de klant iets te verkopen wat misschien niet heel goed bij ze past. Bij Rietbergh hebben wij geen voorraad, waardoor we ten alle tijde gewoon het beste advies kunnen geven.  Na ruim 12 jaar actief te zijn in de markt van trouwpakken en vele duizenden klanten te hebben mogen helpen, zijn we overtuigd dat we ook voor jou jouw mooiste trouwpak kunnen maken.. 

Een 2-delig trouwpak

Een tweedelig trouwpak bestaat uit een colbert en een  pantalon. Aansluitend horen daar uiteraard ook een maatshirt bij en een bijpassende das of strik bij om de set compleet te maken. De keuze om voor een tweedelig trouwpak te gaan is uiteraard persoonlijk.
Wel is het belangrijk om de gasten voortijdig mee te delen dat zij niet driedelig gekleed gaan. Van deze ongeschreven regel is helaas niet iedereen op de hoogte. Het is daarom verstandig bij een bruiloft om dit bijtijds mede te delen.

 

Een 3-delig trouwpak

Een driedelig trouwpak bestaat uit een colbert, een gilet en een pantalon. De keuze om voor een driedelig trouwpak te gaan is uiteraard ook iets persoonlijks. Wat leuk is aan om driedelig te gaan is om onderscheid te kunnen maken tussen de gasten en de bruidegom. De gasten zullen namelijk nooit driedelig gaan. Tijdens de aanwezigheid van de vele kleuren blauw van de gasten kun je zodoende duidelijk zien om wie het die dag eigenlijk gaat. Daarnaast kun je tijdens de dans het colbert uitdoen en krijgt je look ineens een hele andere uitstraling. Ook de trouwfoto’s krijgen hierdoor een nieuwe invalshoek. Wij raden het dan ook zeker aan om voor driedelig te kiezen.

 

Blauwe trouwpakken

Een blauw trouwpak is een klassiek- en tijdloos trouwkostuum die zorgt voor een hele klassieke- en tijdloze uitstraling. Bij Rietbergh bieden we duizenden soorten blauw aan met verschillende structuren en designs. Bij Rietbergh vindt je dus kleuren blauw die niet in de winkels te vinden zijn, maar wel exclusief bij Rietbergh te kiezen zijn. Welke kleur blauw past het best bij jou? Om dat te ervaren, maak dan snel een afspraak. Onze tailors kunnen jou op basis van hun jarenlange expertise heel goed adviseren.

 

Groene trouwpakken

Het groene trouwpak is sinds enkele jaren in opmars om een populair alternatief te worden voor het wat meer algemene blauwe trouwpak. Groen past net als blauw perfect bij een wit, off-white, champagnekleurig of oud roze trouwjurk. Daarnaast zullen je gasten ook niet snel een groen pak dragen, waardoor je je gegarandeerd onderscheid van je gasten. Bij Rietbergh bieden we tientallen exclusieve groene stoffen aan, die niet bij andere winkels verkrijgbaar zijn. Interesse of meer informatie nodig? Neem dan  contact op via het kopje contact.

 

Een smoking als trouwpak

Trouwen in smoking is na jaren weg te zijn geweest weer echt een trend bij trouwend Nederland. Deze klassieke look wordt extra gaaf wanneer de gasten zich ook houden aan een black tie dresscode. Dit zorgt voor eenheid tijdens de foto’s en de wedding video en geeft gegarandeerd een luxe uitstraling aan de bruiloft en de plechtigheden.  Black tie, white tie, red carpet, the great Gatsby zijn enkele thema’s voor een bruiloft waarin smokings de hoofdrol spelen. Al met al zeker een aanrader.

Een trouwpak voor op het strand

Welk trouwpak is geschikt voor op het strand? Het antwoord hierop is;  trouwpakken met stoffen met een zachte kleur, een lichtere/dunnere stof en eventueel met een kortere pantalon om lekker met je blote voeten door het strand te woelen. Kleuren als beige, offwhite, lichtblauw, roze, groen zijn kleuren die erg passen bij een strandthema. Verder is het belangrijk dat je niet te zware stoffen kiest. Bij Rietbergh bieden we daarom speciale zomerstoffen aan die perfect aansluiten bij een huwelijk op het strand. Verder zijn linnen stoffen ook erg populair. Daarbij moeten we wel aangeven dat linnen van nature kreukt. Men moet daar van te voren dan wel rekening mee gaan houden.

Peaky Blinders thema

Peaky Blinders, ongetwijfeld een van de meest besproken Netflix series van het afgelopen jaar heeft gezorgd voor ware een kanteling in de bruiloftsthema’s van afgelopen seizoen.  Ook dit jaar zal dit thema veel worden gebruikt tijdens de huwelijken in Nederland en ver daarbuiten. Natuurlijk kunnen we bij  Rietbergh deze hele stijl re-creëren. De klassieke 3-delige 1918-1920 Engelse Dandy look, inclusief flat cap is dan ook geen enkel probleem bij Rietbergh. 

 

 

 

 

 

The Great Gatsby

The Great Gatsby, na het gelijknamige boek van F.Scott Fitzgerald, maar voor velen onder ons met name bekend door de verfilmingen met Robert Redford en Leonardi Dicaprio, is ook al jaren een erg populair huwelijksthema. Een thema vergelijkbaar met het Peaky Blinders thema, maar dan kleurrijker en minder grauw. Met Rietbergh hebben we al vele huwelijken mogen verzorgen met dit thema en we kunnen daarom ook voor jullie  zorgen voor de ideale ‘The Great Gatsby-look.’. 

 

 

 

 

 

Peak lapel

Een peak lapel, ook wel opgesneden revers, zijn de revers aan de buitenkant van het jasje. Het is de tegenhanger van de wat meer algemene afgeschuinde revers die naar beneden wijzen. De peak lapels hebben een wat meer feestelijke look en zijn dan ook perfect voor feestelijke gelegenheden, waaronder gala’s, award shows en bruiloften.

Notch lapel

De afgeschuinde klassieke revers, oftewel notch lapels, zijn de meest voorkomende revers onder zakelijke maatpakken. Klassiek en gewoon mooi tegelijkertijd zonder poeha.
Je kunt de revers als extra stijl element voorzien met diverse type stitching. Het klassiek AMF stitching waarbij de stichting om de centimeter te zien is of het vernieuwende topstitch stitching waarbij de stitching er bovenop ligt (zie foto links). Kortom je kunt bij Rietbergh van iets klassieks iets unieks maken. Laat je daarom adviseren door onze tailors over de mogelijkheden en over wat het best bij jou als persoon staat.

Welke schoenen onder een trouwpak?

Regels zijn er om gebroken te worden, maar volgens de ongeschreven regels is het verboden om onder een grijs pak bruine schoenen te dragen. Wij zullen onze klanten dit altijd vertellen. Echter vinden wij zelf dat er uitzonderingen zijn dat het wel kan. Soms staat het gewoon eerlijk gezegd best mooi. Wij adviseren echter wel altijd om een onder een grijs of antracietkleurig pak zwarte veterschoenen te dragen. Ook een zwarte schoen met gesp kan mooi staan. Onder blauwe maatpakken staan bruine of cognackleurige schoenen erg mooi. Dit geldt eveneens voor groene maatpakken.
Bij een burgundy kleurig maatpak passen zowel bruin, cognac als zwart erg goed.  Schoenen van het merk Magnanni, Santoni, Van Bommel worden door veel van onze klanten gedragen.

Shirt op maat

Bij een trouwpak op maat hoort uiteraard een shirt op maat. Dit alleen al om de lengte van de mouwen van het colbert goed af te kunnen stemmen aan het shirt. De regel is dat de manchetten van het shirt c.a. 1 a 1,5 cm onder de mouwen van het colbert uitkomen.  Met een confectieshirt uit de winkel is het simpelweg niet mogelijk om het perfect aan te laten sluiten. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden bij het ontwikkelen van een maatshirt, zo kun je zelf je type boord kiezen, de stof kiezen, de kleur, de knopen, het aantal knopen, etc.
Kortom met een bijpassend shirt op maat maak je zeker
het verschil.

Een trouwpak op Pinterest gezien?

Pinterest is dé applicatie om eens even lekker ontspannen en op je eigen gemak inspiratie op te doen op het gebied van o.a. trouwpakken en trouwjurken. Miljoenen foto’s met miljoenen stijltjes en producten die de kijker blijven inspireren en inzichten geven in mogelijkheden waar men, voor het bezoek aan Pinterest, nog nooit van had gehoord. Hebben wij even goed nieuws voor jullie. Wij kunnen vrijwel alles wat je op het gebied van trouwpakken ziet re-creëren. Laat je daarom dus vooral inspireren op Pinterest en neem aansluitend contact met ons op. Soms hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Gratis parkeren bij Rietbergh

Bij Rietbergh is het parkeren nog altijd gratis, dit in vergelijking met Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda waar ze onlangs hebben besloten om de parkeer-tarieven te verhogen naar € 7,50 euro per uur.
Bij Rietbergh is het parkeren dus gratis en we hebben altijd genoeg parkeerplaatsen ter beschikking. Een bruiloft zelf is al duur genoeg, het besparen van honderden euro’s aan parkeerkosten is dus mooi meegenomen.

Gratis stylingadvies

Benieuwd naar een touch of Rietbergh? Bij Rietbergh krijg je een gratis styling advies bij aanschaf van een trouwpak, maatpak en/of smoking. Het bevat een made-to-measure advies op basis van jouw persoonlijke- en fysieke eigenschappen. Dankzij onze jarenlange ervaring en het out of the box denken, zijn we experts geworden in het bedenken van combinaties die het best bij jou passen. Laat je daarom gratis adviseren bij Rietbergh en wij zorgen voor een one of a kind look!

Meer dan 12 jaar ervaring in maatkleding

Ben je op zoek naar expertise? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met ruim 12 jaar lang ervaring in het vervaardigen van de meest fashionable, mooiste en tijdloze maatpakken, trouwpakken en smokings op maat, staat Rietbergh bekend als dé specialist. Sinds de oprichting in 2006 heeft Rietbergh inmiddels duizenden tevreden klanten geholpen. Check onze klantenervaringen pagina voor de vele positieve reviews.

Modieus naar de laatste ontwikkelingen

Bij Rietbergh vinden we het belangrijk dat we op de hoogte zijn van de laatste trends- en ontwikkelingen op het gebied van mode en stijl om je van professionele advies te voorzien. We hebben daarom een jong team dat zich continu ontwikkeld en actief bezig is met het verzamelen van informatie en het ontwikkelen van trends. We reizen de hele wereld rond en bezoeken regelmatig gerenommeerde modebeurzen en modesteden. 

 

Telefoon:

026 - 320 3378

Adres:

Schans 1
6931 SG
Westervoort
Nederland

E-mail:

info@rietbergh.com

Openingstijden:

 

 

Bezoeken zijn uitsluitend op afspraak:

 

Maandag 9:00-17:30 uur
Dinsdag 9:00-17:30 uur
Woensdag 9:00-17:30 uur
Donderdag 9:00-17:30 uur
Vrijdag 9:00-17:30 uur
Zaterdag 9:00-17:30 uur
Zondag Gesloten

 

Tijdsduur oriëntatiegesprek: 
45 minuten
Tijdsduur meetsessie (inclusief oriëntatiegesprek): 2,5 uur
Wilt u een trouwpak bij ons kopen?
Onze levertijd is 5 weken. 

Plan nu ook je meetafspraak alvast in voor 2021! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze klanten geven ons een:

Rietbergh trouwpakken 9.9 uit 149 ervaringen