Maatpakken

De mooiste pakken volledig op maat, inclusief gratis stylingadvies.

“Als journaalpresentator ben ik begonnen met het dragen van de maatpakken van Rietbergh, gewoon omdat ze perfect zitten.
Ze zijn op mijn lichaam gemaakt en dat zie je meteen. En je bepaalt zelf de kleur, stof en kwaliteit,
na natuurlijk deskundig advies van Rutger en Daphne. Ideaal!”

- Rik van de Westelaken -

Amsterdam

” Topproducten, groot assortiment én een uitmuntende service!”

- Paul Bongers -

Amsterdam

“Ik stond echt verbaasd van de mogelijkheden. Alles maar dan ook echt alles werd besproken en naar mijn wens genoteerd. “

- Ralf Czogallik -

Nederweert

“Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Rietbergh is écht een aanrader.
Kwaliteit en service is top en de mensen die je helpen zijn zeer bekwaam en professioneel. “

- Ivo -

Maasland

“Rietbergh, een zaak waar persoonlijk contact, maatwerk en kwaliteit voorop staat in mijn ervaring. “

- Sybe -

Deventer

Werkwijze

Rietbergh staat voor maatpakken met stijl en elegantie. Omdat het maatpak volledig is gemaakt aan de hand van uw persoonlijke maten spreekt draagcomfort voor zich.

Onze klanten

Rietbergh is een specialist op het gebied van organisaties kleden en stylen. Zo is Rietbergh sinds 2012 de vaste maatpakkenleverancier van het NOS journaal en kleden wij alle 37 nieuwslezers, verslaggevers en weermannen. Naast het NOS journaal kleedt Rietbergh ook veel bedrijven, ondernemers, accountmanagers, vertegenwoordigers, trainers, notarissen, advocaten, enz.

Zakelijke stoffen

Naast onze complete assortiment hebben we ook speciaal voor onze zakelijke klanten een specifieke groep stoffen geselecteerd. Deze selectie houdt niet alleen rekening met ‘appearance’ maar ook met het intensieve gebruik van uw maatkostuum.

Meetdagen

Zowel voor organisaties als voor particulieren is het mogelijk om meetdagen te organiseren. Deze meetdagen kunnen zeven dagen per week zowel overdag als s’avonds worden ingepland. Hierdoor kunnen aantrekkelijke kortingen worden bemachtigd. De hoogte van de korting is afhankelijk van het aantal kopende personen.

Levertijd

De levertijd van een Rietbergh maatpak bedraagt vier tot zes weken. De levertijd van een Rietbergh maatoverhemd bedraagt vier weken.

Totaalpakket

Rietbergh biedt ook voor zakelijke klanten een totaalpakket voor maatpakken voor heren, waaronder overjassen, colberts, gilets, pantalons, overhemden, vrijetijdsbroeken, chino’s, shirts, sokken, ondergoed, stropdassen, strikjes, manchetknopen, bretellen, shawls en schoenen. U kunt bij Rietbergh dus compleet én in één keer slagen.

Tijdnood?

Indien u in tijdnood zit is het in de meeste gevallen mogelijk om de levertijd te verkorten. Hiervoor worden eenmalig expreskosten van €225,- berekend. De productietijd bedraagt dan twee tot drie weken.

Uitgelichte maatpakken

Maatpak kopen?

HANDIGE TIPS & TRICKS

Stel je maatpak helemaal zelf samen.

Waarom zou je kiezen voor een standaard maatpak kiezen als het bij Rietbergh ook mogelijk is om er zelf een samen te laten stellen?  Uiteraard geheel op maat én gemaakt van de meest hoogwaardige- en trendy stoffen die er in de markt beschikbaar zijn. Geen ervaring met het ontwerpen van een maatpak? Geen probleem, tijdens het ontwerpproces wordt je bijgestaan door onze tailors.

Maak gebruik van bijzondere stoffen

Rietbergh biedt ruim 10.000 hoogwaardige Italiaanse-, Franse- en Engelse stoffen aan. Daarnaast wordt onze collectie elk half jaar aangevuld met de nieuwste seizoensstoffen. Zo bieden we bij Rietbergh duizenden verschillende soorten blauw aan, maar ook verschil-lende tinten blauw, grijs, zwart, burgundy, bruin, etc. Tevens bieden we deze kleuren ook aan in verschillende texturen en designs, waaronder ruiten, krijtstrepen, birdseye motieven en nog vele andere.  Door deze verschillende designs kun je toekomstige maatkostuum net even iets extra’s en onderscheidends meegeven.

De levertijd van een custom-made maatpak bedraagt vijf weken

Omdat een Rietbergh maatpak custom-made is, zal deze speciaal voor jou én op jouw maten worden geproduceerd. De levertijd van een Rietbergh maatpak  bedraagt daarom vijf weken. Tegen een meerprijs kan dit overigens worden versneld naar c.a. 3 weken. Om geen extra kosten te maken raden wij je uiteraard aan om bijtijds contact met ons op te nemen. Mocht je het toch sneller nodig hebben dan is deze extra optie een prima uitkomst.

Persoonlijk stylingadvies by Rietbergh

Bij Rietbergh vinden we het belangrijk om onze klanten een eerlijk- en persoonlijk stylingadvies te geven dat is afgestemd aan de fysieke- en karakteristieke eigen-schappen van de klant. Veel winkels hebben voorraad en die moeten ze kwijt, hierdoor zijn ze vaak geneigd om de klant iets te verkopen wat misschien niet heel goed bij ze past. Bij Rietbergh hebben wij geen voorraad, waardoor we ten alle tijde gewoon het beste advies kunnen geven.  Na ruim 12 jaar actief te zijn in de markt van maatkleding en vele duizenden klanten te hebben mogen helpen, zijn we overtuigd dat we ook voor jou jouw mooiste pak kunnen maken.

Kleden van groepen

Ook voor het kleden van groepen ben je bij Rietbergh aan het goede adres. Wij helpen al jaren vele klanten en groepen uit het zakelijke segment, waaronder veel advocatenkantoren, trainers, coaches, ondernemers, maar ook niet te vergeten alle medewerkers van het NOS journaal. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en de prijzen daarom vrijblijvend contact met ons op. 

 

 

 

 

 

Gemakkelijk & snel

Als ondernemer, zakenman, trainer of advocaat is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken om kleding te kopen, laat staan om ergens naar toe gaan om kleding te kopen. Bij Rietbergh weten we dit en stemmen wel alles af aan de agenda van onze klanten. Wij komen langs, maar we denken vooral ook mee, zowel op agendatechnisch gebied, maar ook op stylinggebied.
Wij weten wat het beste bij jouw karakter en fysieke kenmerken past en bereiden ons dan ook altijd voor om onze klanten zoveel mogelijk te ontlasten op alles wat met kleding te maken heeft. Nadat wij de maten hebben van onze klanten, zijn nabestellingen heel eenvoudig door te geven. Om deze reden hebben wij vele klanten die al ruim 12 jaar bij ons klant zijn. Een pak kopen bij Rietbergh is meer dan alleen een pak kopen.
Wij doen er alles aan om onze klanten te ontzorgen en er op hun best uit te laten zien.

Italiaanse stijl

De Italiaanse stijl, met de bijbehorende nonchalance ook wel Sprezzatura genoemd, is een luxueuze stijl met een Zuid-Europese inslag. Zachte kleuren, kleurrijke dassen met patroon, hoogwater pantalons met omslag en moccasins zijn enkele omschrijvende elementen van een Italiaanse stijl. De Italiaanse stijl is een bijzondere stijl, maar we moeten daarbij zeggen dat hij niet voor iedereen is weggelegd. Laat je daarom altijd door je tailor adviseren welke stijl jou het beste past.

Photocredit: Pitti Uomo

Hollywood stijl

De Hollywood stijl is een red carpet stijl die je veel tijdens Amerikaanse filmpremieres, uitreikingen en awardshows ziet, waaronder de Oscars, Grammy’s, Golden Globes en MTV VMA awards. Het gaat om maatpakken met bijzondere stoffen, met slanke dasjes, op maat gemaakte shirts met daaronder de mooiste bijpassende lederen veterschoenen die er in de markt beschikbaar zijn. Je moet denken aan stoffen in de kleur burgundy, ox blood, rood, rust, teal, maar ook zwart, blauw en grijs. Veelal hebben deze stoffen ook nog een bepaalde unieke structuur, waardoor je het gevoel hebt dat je echt iets unieks draagt. De prijzen van deze stoffen liggen net iets hoger, maar tijdens het dragen van je pak, merk je al gauw dat de stof het geld echt wel waard is.

Photocredit: Grammy awards, MTV VMA, Oscars

Zakelijke maatpakken

Zakelijke maatpakken moeten aan een bepaalde eis voldoen en dat is dat het conform je beroep is. Groene stoffen zijn bijvoorbeeld in de meeste beroepen niet echt gewenst. De meeste zakelijke klanten van ons kiezen voor donkerblauw, middenblauw, antraciet, grijs en middengrijs als kleur. Ook in dit kleurenpatroon hebben wij bij Rietbergh veel keuze in stoffen.  U kunt bij ons kiezen uit duizenden soorten blauw en grijs met diverse type patronen. Ook bieden wij diverse kreukherstellende stoffen aan. Als u veel zit en/of reist is dit de ideale oplossing.

Peak lapel

Een peak lapel, ook wel opgesneden revers, zijn de revers aan de buitenkant van het jasje. Het is de tegenhanger van de wat meer algemene afgeschuinde revers die naar beneden wijzen. De peak lapels hebben een wat meer feestelijke look en zijn dan ook perfect voor feestelijke gelegenheden, waaronder gala’s, award shows en bruiloften. Echter koos Harvey Specter, het hoofdpersoon uit de populaire serie ‘Suits’ ook altijd voor peak lapels bij zijn zakelijke maatpakken. Een peak lapel is dus niet per se feestelijk, maar kan ook goed worden gedragen tijdens zakelijke meetings.

Afgeschuinde revers

De afgeschuinde klassieke revers zijn de meest voorkomende revers onder zakelijke maatpakken. Klassiek en gewoon mooi tegelijkertijd zonder poeha.
Je kunt de revers als extra stijl element voorzien met diverse type stitching. Het klassiek AMF stitching waarbij de stichting om de centimeter te zien is of het vernieuwende eigenwijze 4 mm stitching waarbij de stitching continu te zien is, maar op slechts 4 mm van de kant verwerkt is. (zie foto links) Kortom je kunt bij Rietbergh van iets klassieks iets unieks maken. Laat je daarom adviseren door onze tailors over de mogelijkheden en over wat het best bij jou als persoon staat.

Welke schoenen onder een maatpak?

Regels zijn er om gebroken te worden, maar volgens de ongeschreven regels is het verboden om onder een grijs pak bruine schoenen te dragen. Wij zullen onze klanten dit altijd vertellen. Echter vinden wij zelf dat er uitzonderingen zijn dat het wel kan. Soms staat het gewoon eerlijk gezegd best mooi. Wij adviseren echter wel altijd om een onder een grijs of antracietkleurig pak zwarte veterschoenen te dragen. Ook een zwarte schoen met gesp kan mooi staan. Onder blauwe maatpakken staan bruine of cognackleurige schoenen erg mooi. Dit geldt eveneens voor groene maatpakken.
Bij een burgundy kleurig maatpak passen zowel bruin, cognac als zwart erg goed.  Schoenen van het merk Magnanni, Santoni, Van Bommel worden door veel van onze klanten gedragen.

Shirt op maat

Bij een pak op maat hoort uiteraard een shirt op maat.
Dit alleen al om de lengte van de mouwen van het colbert goed af te kunnen stemmen aan het shirt. De regel is dat de manchetten van het shirt c.a. 1 a 1,5 cm onder de mouwen van het colbert uitkomen.  Met een confectieshirt uit de winkel is het simpelweg niet mogelijk om het perfect aan te laten sluiten. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden bij het ontwikkelen van een maatshirt, zo kun je zelf je type boord kiezen, de stof kiezen, de kleur, de knopen, het aantal knopen, etc.
Kortom met een bijpassend shirt op maat maak je zeker
het verschil.

Leverancier van het NOS journaal

Rietbergh is de trotse leverancier van de kleding van de nieuwslezers en weermannen van het NOS journaal.
Alle nieuwslezers, weermannen en verslaggevers zijn gekleed in Rietbergh maatpakken, maatshirts, overcoats en dassen.

Maatpakken heren

Rietbergh is een expert op het gebied van maatpakken voor heren. Met een klantenbestand van vele duizenden tevreden klanten is Rietbergh anno 2019 te zien als gerenommeerd maatpakkenmerk. De maatkostuums van Rietbergh zijn uitsluitend van hoge kwaliteit en zijn direct te onderscheiden van de pakken van collega’s in de markt met een mindere kwaliteit. Een maatpak voor heren heeft de eis dat het ook echt bij de heer in kwestie past. Bij Rietbergh kijken we daarom ook niet alleen naar de fysieke karakteristieken van de klant, maar ook naar de niet-fysieke karakteristieken. Een heren maatpak is pas een maatpak voor heren als hij voldoet aan alle eisen van een goed maatkostuum voor heren. Onze tailors zijn bereid u gratis te adviseren bij
het aanschaffen van een Rietbergh kostuum op maat.

Gratis stylingadvies

Bij Rietbergh krijg je een gratis styling advies bij aanschaf van een trouwpak, maatpak en/of smoking. Het bevat een made-to-measure advies op basis van jouw persoonlijke- en fysieke eigenschappen.  Onze medewerkers zijn door jarenlange ervaring experts geworden in het bedenken van combinaties die het best bij jou passen. Laat je daarom gratis adviseren bij Rietbergh!

Meer dan 12 jaar ervaring in maatkleding

Rietbergh heeft al ruim 12 jaar ervaring in het vervaardigen van de  mooiste maatpakken,- trouwpakken-, en smokings op maat. Sinds de oprichting in 2006 heeft Rietbergh inmiddels duizenden tevreden klanten geholpen.  Tevens komen de oprichters uit een modefamilie die al sinds 1952 in de internationale mode-industrie opereert. Dus als je zoek bent naar expertise, dan ben je bij Rietbergh aan het goede adres.

Modieus naar de laatste ontwikkelingen

Bij Rietbergh vinden we het belangrijk dat we op de hoogte zijn van de laatste trends- en ontwikkelingen op het gebied van mode en stijl. We hebben daarom een jong team dat zich continu ontwikkeld en actief bezig is met het verzamelen van informatie en het ontwikkelen van trends. Ook reizen onze medewerkers  de hele wereld rond en bezoeken zij met regelmaat de gerenommeerde modebeurzen en modesteden.

Telefoon:

026 - 320 3378

Adres:

Schans 1
6931 SG
Westervoort
Nederland

E-mail:

info@rietbergh.com

Interessante links:

Openingstijden:

 

Bezoeken zijn uitsluitend op afspraak:

Maandag 9:00-17:00 uur
Dinsdag 9:00-17:00 uur
Woensdag 9:00-17:00 uur
Donderdag 9:00-17:00 uur
Vrijdag 9:00-17:00 uur
Zaterdag 9:00-17:00 uur
Zondag Gesloten

Tijdsduur oriëntatiegesprek:  45 minuten
Tijdsduur meetsessie: 2,5 uur
Wilt u een trouwpak bij ons kopen?
Neem dan minimaal 10 weken voor de bruiloft contact met ons op. Dit i.v.m. de vele aanvragen/drukte. 

 

 

 

 

Onze klanten geven ons een:

Rietbergh trouwpakken 9.9 uit 124 ervaringen