” Wat ik serieus het leukste van mijn beroep vindt, is de reactie van de klanten wanneer ze me vertellen dat ik zojuist hun mooiste maatpak, trouwpak of smoking voor ze heb gemaakt.”

Daphne Rietbergh

Over ons

Rietbergh is een Nederlands kledingmerk gespecialiseerd in het verkopen van luxueuze maatpakken, trouwpakken en smokings onder eigen merk-naam.  Rietbergh is in 2006 opgericht door broer en zus Rutger en Daphne Rietbergh met als doel de nieuwe Nederlander te voorzien van de mooiste maatpakken, trouwpakken en smokings die er zijn.

Doordat Rutger en Daphne zijn geboren in een echte textielfamilie gaan ze beiden al op zeer jonge leeftijd mee met hun vader mee naar klanten in  Italië, Frankrijk, Portugal en Engeland. Zo bezoeken ze al vanaf 5-jarige leeftijd verschillende productielocaties in diverse landen en komen ze samen met hun vader op de werkvloeren van diverse grote internationale merken. Ook bezoeken ze vele modebeurzen zoals de Pitti Uomo in Florence, Bread & Butter in Barcelona, Premiére Vision in Parijs en MAGIC in Las Vegas. Mode wordt dus bij beiden al op vroege leeftijd met de paplepel ingegoten. 

Custom-made en volledig op maat

In 2006 besluiten Daphne en Rutger, na beiden een mode-opleiding te hebben gevolgd, om de handen ineen te slaan en hun eigen kledingmerk op te zetten, genaamd ‘Rietbergh’. Los van de familienaam, wordt het een kledingmerk van henzelf, waarin ze hun eigen koers kunnen gaan varen en hun eigen visie kunnen naleven. Na vele jaren praktijkervaring op te hebben gedaan hebben ze samen een gedeelde visie ontwikkeld. Rutger en Daphne vinden namelijk dat de mooiste kleding custom-made én op maat is, gemaakt door de beste producenten die nog steeds de liefde voor hun vak uitdragen. Het is volgens Daphne en Rutger van groot belang dat kleding bijdraagt aan de persoonlijkheid van de drager en dat kleding de persoon hierin te alle tijde ondersteund en zelfverzekerd doet overkomen. 

Onze  doelgroep

Rietbergh is er voor iedereen die op zoek is naar het mooiste maatpak, trouwpak of smoking. Of je nu een bekende Nederlander bent of een minder bekende Nederlander of je nu een Surinaamse, Chinese, Turkse, Engelse, Amerikaanse of Nederlandse afkomst hebt; Bij Rietbergh maken we geen onderscheidt en we zullen iedere klant met dezelfde service en dezelfde mooie producten bedienen.

Deze gedachte heeft ervoor gezorgd dat we inmiddels duizenden tevreden klanten hebben, die ons ook nog eens beoordelen met een 9.9 gemiddeld.
Tv-persoonlijkheden Rik van de Westelaken, Frank Dane, Sybrand Niessen, Rob Stenders, Gordon, Gerrit Hiemstra, Herman van der Zandt, Irene Moors, Eva Jinek tot aan trendwatchers/keynote sprekers Igor Beuker, Wim Belt, René Boender, Roy Martina, etc. kiezen niet zomaar voor Rietbergh. Ons product is topnotch en de service uitmuntend.

Rutger Rietbergh

“Al op jonge leeftijd begonnen Daphne (destijds 18) en ik (destijds 21) met onze droom om ‘een eigen kledingmerk’ op te zetten. We hadden een duidelijk doel voor ogen namelijk ‘de beste- en meest complete leverancier worden op het gebied van maatpakken en trouwpakken.

Het is fantastisch wat we op dit moment al bereikt hebben. Ik kijk uit naar alle avonturen die we nog gaan beleven en de mensen die we nog gaan kleden. De erkenning die we (begin 2016) kregen dat onze klant Rik van de Westelaken werd benoemd tot best geklede man van Nederland was te gek om mee te maken en dit smaakt naar meer.”

Daphne Rietbergh

“Mijn broer en ik zijn echte dromers. Wij geloven er sterk in dat alles wat je kan bedenken je ook waar kan maken. Als klein kind was ik in mijn hoofd al bezig met het opzetten van een eigen kledingmerk en droomde ik er vaak over hoe dit er dan uit moest gaan zien. Ik zag mezelf al rondreizen over de wereld met een koffer vol stoffen om maatpakken voor allerlei verschillende type klanten te laten maken. Bijzondere materialen en een mooie pasvorm is iets waar ik van hou. Dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken, is iets waar ik erg dankbaar voor ben. Vooral ook omdat ik dit mooie vak met mijn broer mag uitoefenen. Wat ik het leukste van mijn beroep vind is de reactie van de klanten, wanneer ik ze heb mogen helpen met ontwikkelen van hun ideale maatpak, trouwpak of smoking. Het leren kennen van zoveel verschillende mensen is een absoluut voorrecht en zie ik als een verrijking van mijn leven.”

Maatwerk

Rietbergh levert maatwerk. Dit betekend dat wij geen collectie op voorraad hebben. Al onze producten, exclusief de accessoires en schoenen, zijn maatwerkproducten en worden per individu ingemeten. Een Rietbergh maatpak, trouwpak of smoking wordt speciaal voor jou gemaakt, aan de
hand van jouw persoonlijke maten en persoonlijke wensen.

Meetsessie & doorpas

Tijdens een meetsessie tonen onze medewerkers je de mogelijkheden om jouw maatpak, trouwpak of smoking samen te stellen. Nadat je hebt bepaald wat je zou willen, nemen wij je maten op en noteren wij deze in ons systeem.

Vijf weken later plannen wij de doorpas met je in, om de laatste puntjes op de –i te zetten. Indien je iets bent aangekomen/afgevallen zorgen wij er kosteloos voor dat uw trouwpak wordt afgestemd aan jouw ‘uiteindelijke’ maat.

Alleen op afspraak

Wij werken alleen op afspraak. Op deze manier kunnen wij je de volledige aandacht en rust geven die er nodig is om jouw ideale maatpak, trouwpak of smoking samen te kunnen stellen.

Voorbeelden op internet gezien?

Heb je voorbeelden op internet of in magazines gezien? Neem deze vooral mee. Je kunt de voorbeelden uitprinten, maar je kunt het ons ook gewoon laten zien op jouw mobiel. Tip! Pinterest, Flicker en Google afbeeldingen zijn goede applicaties waar je inspiratie op kunt doen. Heb je inspiratie gevonden op onze website? Dan hoeft je deze uiteraard niet mee te nemen.

Ruime keuze aan stoffen

Wij werken al 10 jaar nauw samen met de bekendste stoffenhuizen uit Italië, Frankrijk en Engeland. Hierdoor kunnen wij jou ruim 10.000 verschillende soorten stoffen/kleuren aanbieden.

Het juiste moment om contact op te nemen

We raden je aan om ruim drie maanden voor de datum dat je jouw maatpak, trouwpak of smoking nodig hebt contact met ons op te nemen voor het inplannen van een meetsessie. Hierdoor heb je voldoende tijd en voorkom je stress rondom de aanschaf van jouw trouwpak, maatpak of smoking.

” De erkenning die we in 2016 kregen dat onze klant Rik van de Westelaken (Net5) werd benoemd tot best geklede man van Nederland was te gek om mee te maken en dat Arno Kantelberg van Esquire Gerrit Hiemstra (NOS journaal) onlangs bij Jinek aan tafel benoemde als best geklede man in Hilversum, smaakt uiteraard naar meer. ”

Rutger Rietbergh

Telefoon:

026 - 320 3378

Adres:

Schans 1
6931 SG
Westervoort
Nederland

E-mail:

info@rietbergh.com

Openingstijden:

 

Bezoeken zijn uitsluitend op afspraak:

Maandag9:00-17:00 uur
Dinsdag9:00-17:00 uur
Woensdag9:00-17:00 uur
Donderdag9:00-17:00 uur
Vrijdag9:00-17:00 uur
Zaterdag9:00-17:00 uur
ZondagGesloten

Tijdsduur oriëntatiegesprek:  45 minuten
Tijdsduur meetsessie: 2,5 uur
Wilt u een trouwpak bij ons kopen?
Neem dan minimaal 10 weken voor de bruiloft contact met ons op. Dit i.v.m. de vele aanvragen/drukte. 

 

 

 

 

Onze klanten geven ons een:

Rietbergh trouwpakken 9.9 uit 126 ervaringen