Ben je druk bezig met het maken van plannen voor je bruiloft? We zijn ervan overtuigd dat je al veel ideeën hebt, maar wij willen nog wel een suggestie doen: overweeg ook om te trouwen in de herfst. Misschien is dit niet het eerste waar je aan zou denken, maar een herfstbruiloft heeft alle mogelijkheden om net zo mooi of zelfs mooier te worden dan een bruiloft in het trouwhoogseizoen. Daarom vertellen we je in deze blog alles over bruiloften in de herfst. 

De populariteit van herfstbruiloften


Voor veel mensen zijn de lente en de zomer de ideale seizoenen om te trouwen. Het is prachtig weer, je kunt je huwelijk of feest buiten houden of misschien zelfs op het strand; voor velen de perfecte omstandigheden om te trouwen. De herfst staat natuurlijk wat verder van dit ideaalbeeld af en je ziet dan ook dat er in dat seizoen veel minder mensen trouwen dan in de lente en de zomer. Toch heeft trouwen in de herfst ook verschillende voordelen, want wat dacht je van de prachtige herfstvibe met alle bladeren op de grond. Het kleurenpallet is een prachtige achtergrond voor je trouwfoto’s. Kortom er zijn genoeg redenen om toch wel in de herfst te trouwen. 

Redenen om te kiezen voor een bruiloft in de herfst

 


Ondanks dat trouwen in de herfst voor velen op het eerste gezicht misschien niet erg aantrekkelijk is, zijn er genoeg redenen om te kiezen voor een herfstbruiloft.
 

 • De herfst brengt een unieke sfeer met zich mee. De natuur is ontzettend kleurrijk door de verkleuring van groene bladeren naar geel, rood en oranje. Herfstkleuren ogen warmer, wat altijd een fijn gevoel is bij zo’n romantische gebeurtenis als een huwelijk. Bij een herfstbruiloft kun je in de decoratie deze kleuren laten terugkomen. Ook staat in dit seizoen de zon lager aan de hemel, wat zorgt voor beter licht voor foto’s dan de felle zomerzon.
 • In de herfst is het meestal niet zo warm als in de zomer, maar ook niet zo koud als in de winter. Dit zijn perfecte omstandigheden voor het dragen van trouwkleding. Je krijgt het niet koud, maar je zit ook niet te zweten in je bruidsjurk of trouwpak, wat in de zomer wel eens het geval kan zijn.
 • De lente en zomer zijn de meest populaire trouwseizoenen, en net als met vakanties zitten er ook bij bruiloften voordelen aan het plannen buiten het hoogseizoen. Er zijn simpelweg meer trouwlocaties beschikbaar en vaak zijn bruiloftsarrangementen voor de herfst goedkoper dan die voor het hoogseizoen. En als je ook nog op huwelijksreis gaat, profiteer je ook nog eens van de voordelen van reizen buiten het hoogseizoen.
 • De herfst is een goed seizoen om je bruiloft te plannen als je zo veel mogelijk vrienden en familieleden erbij wil hebben. In de zomer gaan veel mensen op vakantie, dus je loopt het risico dat sommige van je dierbaren niet bij je zomerbruiloft kunnen zijn. In de herfst zijn mensen vaak thuis, waardoor je op je herfstbruiloft meer gasten kunt verwachten.

Genoeg redenen om te kiezen voor een herfstbruiloft dus! 

 

” Trouwen in de herfst. Een goed idee!

Beige trouwpak Rietbergh 2

Dresscode voor bruiloft in de herfst voor je gasten

Er is niet één specifieke dresscode voor een herfstbruiloft. Het is dus helemaal aan jullie als bruidspaar of jullie van jullie gasten vragen om bepaalde kleding te dragen. Wel zijn er wat algemene trends die we zien terugkomen in de kleding van bruiloftsgasten in dit seizoen. Zo passen outfits in warme kleuren, zowel voor de mannen als de vrouwen, goed in dit seizoen.

Ook zie je veel herfstbruiloft gasten met wat dikkere stoffen, aangezien je het op een frissere herfstdag met dunne kleding koud kunt krijgen. Tweed is bijvoorbeeld een populair materiaal voor kleding bij een herfstbruiloft.  

Kleding voor de herfstbruid

Als je in de herfst gaat trouwen wil je natuurlijk als bruidspaar hier ook rekening mee houden bij de keuze voor je kleding. Zo zijn in de zomer bruidsjurken zonder mouwen populair, maar in de herfst, als het weer wat minder warm is, is het voor de bruid toch wel fijn om een trouwjurk met lange mouwen te dragen. Verder zijn qua stijl de elegante en soms ook een beetje speelse bohemian trouwjurken een populaire keuze bij herfsthuwelijken. 

Trouwkoppel dat elkaar voor het eerst ziet

Trouwkleding voor de bruidegom voor een herfstbruiloft


Ook bij het kiezen van een
trouwpak wordt er rekening gehouden met het seizoen. Zo zijn trouwpakken in donkere en aardse kleuren, kleuren die passen bij de sfeer van het seizoen, populair. Bruintinten, bordeauxrood en smaragdgroen zijn hier voorbeelden van. En uiteraard zijn ook de klassieke zwarte trouwpakken, blauwe trouwpakken en grijze trouwpakken in trek in de herfst. 

Als bruidegom kun je er ook voor kiezen om een smoking te dragen tijdens je bruiloft. Deze is geschikt als trouwoutfit, maar je kunt hem ook dragen als tweede outfit voor het trouwfeest. Zeker als je op zoek bent naar een nog formeler alternatief voor een trouwpak is een smoking een goede keuze. Let er wel op dat als je kiest voor de dresscode black tie en je daarmee verwacht dat de mannelijke bruiloftsgasten ook in een smoking komen, je er wel voor zorgt dat jouw bruidegomsoutfit net wat anders is dan de standaard smoking. Het is immers een dag waarop jij in het middelpunt staat, dus jouw outfit mag er dan ook uitspringen. 

  ” Laat je door ons adviseren welk trouwpak het beste bij jou past.”

   Een trouwpak voor een herfstbruiloft nodig?


   Als je na het lezen van deze blog enthousiast bent geworden over het organiseren van je bruiloft in de herfst, zijn we ervan overtuigd dat je er geen spijt van zal krijgen. Heb je voor je ceremonie nog het perfecte trouwpak nodig? Dan helpen we je bij Rietbergh graag. We hebben een ruime keuze in stijlvolle trouwpakken en smokings, die we graag voor je op maat maken. Zo weet je zeker dat je er op je grote dag op je best uitziet. Maak daarom een afspraak en we zorgen samen voor de perfecte huwelijksoutfit!
    

     “Bij Rietbergh heb je een keuze uit ruim 10.000 unieke trouwpakstoffen!”

      

        TROUWPAKKEN VOOR IN DE HERFST: SUGGESTIES

       Jouw eigen trouwpak voor in de herfst samenstellen? Plan bijtijds je afspraak bij Rietbergh.