Dresscodes zijn er in vele soorten en maten. Elke dresscode heeft zijn eigen unieke stijl en doel. Een van de formeelste dresscodes is Tenue de Ville. Deze klassieke dresscode is perfect voor formele gelegenheden zoals bruiloften, gala’s en zakelijke bijeenkomsten. In deze blog zullen we dieper ingaan op de dresscode Tenue de Ville en hoe je je hier het beste in kunt kleden. We bespreken de verschillende onderdelen van de dresscode en geven je tips over hoe je er professioneel en verfijnd uit kunt zien. Lees verder om alles te weten te komen over Tenue de Ville en hoe je er op je best uit kunt zien.

OVERZICHT
 1. Wat is de dresscode tenue de Ville voor mannen?
 2. Wat trek je aan?
 3. Welke kleuren passen bij Tenue de Ville?
 4. Schoenen voor de Tenue de Ville stijl
 5. Kies de juiste accessoires
 6. In tenue de Ville stijl naar een bruiloft?

Wat is de dresscode Tenue de Ville voor mannen?                                                                                  

Wat is Tenue de Ville en waar is het ontstaan? Tenue de Ville is een Franse term die letterlijk “stadskleding” betekent. In de context van formele gelegenheden, zoals gala’s, operavoorstellingen en huwelijken, staat Tenue de Ville voor een stijlvolle, maar niet te formele kledingstijl. Voor mannen betekent dit vaak een pak of colbert met een stropdas of lange das, een overhemd met een boordje, een sjaaltje en schoenen met glimmende gespen. Vrouwen dragen vaak een lange jurk of rok met een blouse, panty’s en hoge hakken. Accessoires zoals juwelen, een shawl of een hoed zijn vaak ook welkom. De dresscode Tenue de Ville heren is ontstaan in Europa tijdens de 19e eeuw. Tijdens die tijd waren de midden- en bovenklasse mensen zich bewust van hun sociale status en wilden ze zich onderscheiden van de lagere klassen. Ze begonnen zich te kleden in een formelere manier, die als stijlvol en elegant beschouwd werd. Tenue de Ville was de dresscode voor stedelijke gelegenheden, zoals diners, opera’s en balletten, terwijl Tenue de Soirée de dresscode was voor avondevenementen. Deze onderscheidingen werden steeds belangrijker in de Europese hoofdsteden, zoals Parijs, waar de rijke elite zich liet zien in deze formaliteit en zo de trend zette voor de rest van Europa.

“Wat is tenue de ville?” 

Tenue de Ville voor heren

Wat trek je aan?                                                                                                                                                 
Als de dresscode Tenue de Ville is aangegeven voor een bruiloft, dan wordt van de mannen verwacht dat ze zich formeel kleden. Dit betekent dat een man een pak moet dragen, waarbij een grijs of donkerblauw pak het geschikts is. Het pak moet bestaan uit een jasje, een broek en een vest of jasje. Een wit overhemd met een stropdas of een vlinderdas is een vereiste. Hierbij worden vaak glimmende schoenen zoals gepoetste Oxfords of loafers gedragen. Het is ook aan te raden dat het haar netjes gekamd is en dat eventuele baarden of snorren geknipt en verzorgd zijn. In het algemeen zijn deze elementen de basis van de dresscode Tenue de Ville heren voor een bruiloft en zullen deze zorgen voor een professionele en elegante uitstraling.

Beige trouwpak Rietbergh 1

Welke kleuren passen bij Tenue de Ville?                 

Tenue de Ville is een formele dresscode, dus de Tenue de Ville kleuren die het beste passen zijn meestal rustige, neutrale kleuren zoals zwart, grijs, lichtgrijs, blauw, beige en bruin. Deze kleuren zijn klassiek en geschikt voor formele gelegenheden. Voor mannen is een grijs of donkerblauw pak de geschiktste keuze, terwijl vrouwen vaak kiezen voor een jurk in een van deze neutrale kleuren. Het is wel goed om te weten dat deze kleuren soms kunnen variëren afhankelijk van de gelegenheid en het seizoen. Zo kan een lichtere kleur als beige of crème gedragen worden in de lente en de zomer, terwijl een donkerder kleur als bruin of donkerblauw geschikter is voor de herfst en de winter. In het algemeen zijn de neutrale kleuren de veiligste keuze voor een Tenue de Ville dresscode.

Tenue de Ville voor heren

Schoenen voor de Tenue de Ville stijl                                                 

Wanneer men zich kleedt volgens de Tenue de Ville dresscode, zijn de juiste schoenen van groot belang. Mannen dragen vaak glimmende schoenen zoals gepoetste Oxfords of loafers, deze zijn gemaakt van leer en zijn vaak zwart of bruin van kleur. Welgemaakte en gepoetste schoenen zijn onmisbaar voor een professionele en verzorgde uitstraling. Vrouwen dragen vaak elegante hakken, deze zijn vaak gemaakt van leer of satijn en zijn vaak zwart van kleur. Ook hier geldt dat een welgemaakte en gepoetste Tenue de Ville schoenen onmisbaar zijn voor een professionele en verzorgde uitstraling. Het is aan te raden om comfortabele schoenen te kiezen, omdat je waarschijnlijk veel tijd op je voeten zult doorbrengen. In het algemeen zijn de schoenen een belangrijk onderdeel van de Tenue de Ville dresscode en zorgen ze voor een afgemaakte en professionele uitstraling.

  ” Laat je door ons adviseren voor de perfecte Tenue de Ville outfit.”

   Kies de juiste accessoires                                                                     

   Accessoires spelen een belangrijke rol in de Tenue de Ville dresscode voor mannen. Een zwarte of donkerblauwe stropdas is geschikt, omdat deze kleuren als formeel worden beschouwd. Een stropdas van zijde is de beste keuze, omdat deze zacht aanvoelt en een luxueuze uitstraling heeft. Bij het dragen van een stropdas, is het belangrijk om te zorgen dat deze op de juiste manier is gestrikt en dat de uiteinden ongeveer even lang zijn. Voor een riem, ga voor een zwarte of donkerbruine lederen riem, die bij de schoenen past. De riem moet stevig zijn en in goede staat verkeren, zonder scheuren of beschadigingen. Een zakdoek in de borstzak van het jasje kan een mooie aanvulling zijn. Een horloge is ook een goed idee, vooral een klassiek horloge met een leren band. Sieraden zoals armbanden of ringen dienen eenvoudig te zijn en niet te opvallend. In het algemeen gaat om de kwaliteit van de accessoires die worden gedragen, in plaats van de hoeveelheid.

   “Tenue de Ville. Stijlvol en elegant.”

    

   In Tenue de Ville stijl naar een bruiloft?                                                                                                                     

   Tenue de Ville is een klassieke dresscode die stijlvol en elegant is. Het is de perfecte keuze voor een Tenue de Ville wedding en zorgt ervoor dat je er professioneel en verzorgd uitziet. Als je op zoek bent naar een pak op maat voor je Tenue de Ville heren bruiloft, dan raden we je aan om een bezoek te brengen aan Rietbergh. Onze ervaren medewerkers zorgen voor een perfecte smoking op maat, zodat je je op je grote dag op je gemak voelt en er geweldig uitziet. Maak nu een afspraak bij Rietbergh en laat je droom maatpak maken voor je bruiloft Tenue de Ville!

    “Steel de show met een Rietbergh outfit.”

     Tenue de Vill outfit

     Jouw eigen smoking samenstellen? Plan bijtijds je afspraak bij Rietbergh.