Bij een trouwpak wordt al snel gedacht aan een blauw, grijs, bruin of zwart pak. Een jasje, stropdas, maar niets meer dan de waarheid. De bruid heeft evenveel opties met de trouwjurk als de bruidegom evenveel opties heeft met het trouwpak. Er zijn niet alleen veel keuzes in stijlen van trouwpakken, maar ook in kleuren, stoffen, accessoires en meer. Hierbij komt de vraag: welk trouwpak past bij mij? In deze blog kom je het antwoord te vinden!

OVERZICHT
 1. Welk trouwpak past bij mij?
 2. Wat is de gemiddelde prijs?
 3. Wat is een trouwpak?
  1.Wat voor soort trouwpak kun je kiezen? 
  2.Welke kleur kies je voor je trouwpak?
  3. Welke accessoires kies voor je trouwpak?
 4. Welke stof kies je voor je trouwpak?
 5. Bekijk de prijzen van onze Rietbergh trouwpakken
Beige trouwpak Rietbergh 4

Welk trouwpak past bij mij?

Je vraagt je wel eens af: welk trouwpak past bij mij? Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het kiezen van een trouwpak, zoals je figuur, persoonlijke stijl en formele gelegenheid. Een goede manier om te beginnen is door verschillende stijlen te overwegen en te zien welke het beste bij je past. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in het pak dat je kiest en het past bij de stijl van de bruiloft. Wij van Rietbergh kunnen je helpen voor advies en tips.

“Welk trouwpak past bij mij? laat je gratis adviseren door Rietbergh

Black tie dresscode gasten op bruiloft

Wat is de gemiddelde prijs van een trouwpak?

Voordat je gaat trouwen moet je veel regelen. Eén zaak wat je moet regelen is een trouwpak, maar wat kost een trouwpak gemiddeld? De gemiddelde prijs trouwpak varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de stof, het merk en de winkel waar je het koopt. In Nederland liggen de gemiddelde kosten van een trouwpak tussen de € 1500,- en € 2.000, -. Het is altijd verstandig om verschillende prijzen te vergelijken en te overwegen hoeveel je wilt uitgeven voordat je een aankoop doet.

Tip: “Reserveer bijtijds je afspraak!”

knappe man met baard in een grijs trouwpak

Wat is een trouwpak?

Een trouwpak is een specifieke set kleding die wordt gedragen door de bruidegom en soms ook door de getuigen op een bruiloft. Het pak bestaat vaak uit een jasje, een broek, een overhemd, een stropdas of een vlinderdas en schoenen. Het kan zijn in verschillende kleuren, zoals zwart, grijs, blauw of zelfs een groen trouwpak, afhankelijk van de stijl van de bruiloft en de persoonlijke voorkeur van de bruidegom. Traditioneel gezien wordt de bruidegom in een zwart pak met een wit overhemd gekleed tijdens een formele bruiloft, terwijl een casual of informele bruiloft vaak een casual pak vereist. Tegenwoordig zijn er veel moderne variaties van het traditionele trouwpak, zoals verschillende kleuren en stijlen, waardoor er meer keuzemogelijkheden zijn voor de bruidegom.

Traditioneel VS Modern

Trouwkoppel dat elkaar voor het eerst ziet

Wat voor soort trouwpakken kun je kiezen?

Je kunt kiezen uit zoveel soorten trouwpakken die je wilt, want het is natuurlijk wel je eigen bruiloft. Om je te helpen bij je keuze, worden ze hieronder op een rijtje gezet. Uiteindelijk is dit het trouwpak waar je je goed en comfortabel in voelt:

 • Twee- en driedelige pakken: Het tweedelige pak bestaat uit een jasje en een broek, vaak gecombineerd met een overhemd, stropdas of strik. Onder de geklede broek zit een paar zakelijke schoenen. Het tweedelige pak is netjes, maar niet te veeleisend en formeel. Het driedelige pak is wat formeler. Het verschilt slechts in één opzicht van het tweedelig pak en dat is het gilet of gilet onder het trouwpak. Ook hier zien we een stropdas of strik en nette schoenen. Dit pak is erg populair bij bruiloften omdat je er altijd heel netjes uitziet.
 • Smoking of rokkostuum: Een smoking is erg stijlvol en staat bekend om zijn revers en zoom aan de broek, meestal satijn. Een smoking is een veel voorkomende outfit met een “black tie” dresscode. Mooie glimmende leren schoen past goed bij een smoking. Het rokkostuum heeft een lange strook stof aan de achterkant. Onder het trouwpak draag je een gilet met een witte blouse. Het pak hoort echt bij de “white tie” dresscode.
 • Uniform of kilt: In sommige bijzondere gevallen heeft de bruidegom een ​​beroep dat een kilt draagt ​​of een bijzonder trotse familielijn heeft en vergezeld gaat van een prachtig pak, zoals bij de Schotse bruidegom. Het is gebruikelijk om de bruidegom leger-, luchtmacht-, marine- of marechaussee-uniformen te zien dragen voor foto’s en soms ook voor de ceremonie. Een kilt zie je niet vaak, maar een bruiloft ensemble is toch altijd bijzonder.
 • Casual: Misschien wil je helemaal geen trouwpak dragen, maar wil je je gewoon lekker comfortabel kleden. Het is oké, het is jouw bruiloft en je kunt elk trouwpak dragen dat je maar wilt. Vooral bij zomerbruiloften zien we dat het bruidspaar zich nonchalant kleedt met een felgekleurde broek of schoenen. Een wit overhemd wordt vaak gedragen en dit maakt het geheel erg netjes.

Welke kleur kies je voor je trouwpak?

Een bepaalde kleur trouwpak hebben is belangrijk. Als je denkt te kunnen kiezen voor een grijs, blauw, bruin of een zwart trouwpak, dan zul je versteld staan ​​van de mogelijkheden voor je trouwpak. Je kunt je trouwpak niet alleen in alle kleuren van de regenboog bestellen, maar er is ook een ruime keuze aan strepen, stoffen, voeringen en combinaties. Als je trouwdag bijvoorbeeld een roze thema heeft, zou het geweldig zijn als de bruidegom ‘s avonds in een roze pak komt opdagen. Oké, misschien iets minder heftig. Je kunt natuurlijk ook de stropdas van de bruidegom en de mannen die aanwezig zijn in de themakleur maken. Alles is mogelijk, dus verwen jezelf en laat je informeren over bruidsboetieks.

Welke accessoires kies je voor je trouwpak?

Als je eenmaal je trouwpak hebt gekozen, wat doe je dan met trouwpak accessoires zoals schoenen, stropdas, stropdas en strik, blouse, manchetknopen, trui, overhemd, sokken, horloge, riem en ondergoed? Je zult niet de eerste bruidegom zijn die deze laatste details vergeet. Vergeet niet dat hierdoor de kosten trouwpak meer worden.

  Welke stof kies je voor je trouwpak?

  Het trouwpak stof bepaalt comfort, prijs en hoe snel het kreukelt. Je kunt onder andere kiezen uit kasjmier, katoen, wol, tweed, polyester, zijde en linnen. Vraag in de winkel advies over verschillende stofeigenschappen. Welke stof is ademend en dus geschikt voor een zomerbruiloft? Welke stof isoleert goed en is daarom meer geschikt voor een winterbruiloft? In een goede winkel kunnen ze je er alles over vertellen!

   Bekijk de prijzen van onze Rietbergh trouwpakken!

   Heb je na het lezen van deze blog een idee gekregen welk trouwpak bij je past? Bij Rietbergh hebben we een verscheidenheid aan unieke stoffen om uit te kiezen, zoals verschillende soorten blauw, groen, grijs, bordeauxrood, beige en meer. Het ruime aanbod aan stoffen garandeert jouw het perfecte trouwpak! Bekijk de prijslijst op onze website en daar zie je wat de Rietbergh trouwpakken prijs is. We helpen je zoeken naar het perfecte trouwpak op maat!

    Jessy Kemper in een witte Rietbergh smoking

    Jouw eigen smoking samenstellen? Plan bijtijds je afspraak bij Rietbergh.